به گزارش مشرق، مرجان مهدوی روشن متخصص تغذیه، با اشاره به نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی به ویژه در ایام کرونا و اینکه هنوز ویژگیهای ویروس کرونا شناخته شده نیست و نمیتوان با قاطعیت درباره عوارض نظر داد گفت: سیستم ایمنی فرد مبتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا ضعیف میشود و بدنش تحلیل میرود و در چنین شرایطی باید دریافت مناسب مواد غذایی داشته باشد.
او اولین و مهمترین راهکار برای بیمار مبتلا به کرونا را مصرف مایعات و نوشیدنیهای گرم دانست و افزود: مایعات باید به صورت آب جوشیده گرم، چای، شیر گرم و سوپ مصرف شود تا بتواند به بهبودی بیمار کمک کند. در واقع افزایش حجم دریافت مایعات در این ایام خیلی مهم است.
بیشتر بخوانید:
خوراکیهای ممنوع برای مبتلایان به تب
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا به ویژه مبتلایان از مصرف غذاهای مضر پرهیز کنند، گفت: مصرف چربیها و روغنها و سرخ کردنیها در برنامه غذایی محدود شود و سعی کنید غذاهای پخته شده و یا کم روغن استفاده کنید.
مهدوی روشن، بی اشتهایی را یکی از عوارض بیماریهای ویروسی مانند کرونا دانست و افزود: افراد مبتلا به دلیل شرایط بیماری اشتهایی برای خوردن وعدههای غذایی ندارند و توصیه میشود در طول روز حجم وعدهها را کم و تعداد وعدهها بیشتر شود و همان مقدار مواد غذایی روزانه در چندین وعده صرف شود. همچنین مایعات، میوه و سبزی جات نیز در طول روز پخش شود و به یکباره در حجم زیاد مصرف نشود.
بیشتر بخوانید:
۶ منبع ویتامین دی برای تقویت ایمنی
او با اشاره به تاثیر سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا بر روی مسیرهای تنفسی و تارهای صوتی، گفت :در ایام بیماری از مصرف غذاهای ترش و چرب اجتناب کنید و بیشتر حبوبات پخته شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین مصرف مایعات سرد و خنک نیز توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه، یکی از عملکردهای ویتامین C را در تقویت سیستم ایمنی دانست و افزود: اگر فردی دچار بیماری کرونا شود، سیستم ایمنی او تحت تاثیر قرار میگیرد و مصرف ویتامین «C» میتواند در به دست آوردن سلامتی فرد کمک کند، اما افراد سالم سعی کنند مکمل نخورند و نیاز بدنشان را از طریق منابع غذایی دریافت کنند.
بیشتر بخوانید:
مکمل ویتامین C در بهبود کووید ۱۹ موثر است
او منبع دریافت ویتامین «C» را هم قرصهای مکمل و هم مواد غذایی اعلام کرد و گفت: مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی و... سرشار از ویتامین «C» هستند و فردی که وضعیت تغذیهای مناسبی دارد و میتواند مواد غذایی مذکور را مصرف کند، مکمل مصرف نکند.
بیشتر بخوانید:
مصرف منبع سرشار از ویتامین C فراموش نشود
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه هنوز ویژگیهای ویروس کرونا شناخته شده نیست و نمیتوان با قاطعیت درباره عوارض آن نظر داد افزود: مصرف خودسرانه مکملهای ویتامینی و پروبیوتیکها برای تقویت سیستم ایمنی توصیه نمیشود.
او از دیگر عوارض بیماری کرونا را اختلالات گوارشی دانست و تصریح کرد: پروبیوتیکها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به دستگاه گوارش کمک میکنند، بنابراین بهتر است از غذاهای حاوی پروبیوتیک استفاده کنیم و به سمت مکمل آن نرویم.
مهدوی روشن افزود: استفاده از لبنیاتی که پروبیوتیک به آنان اضافه شده، توصیه میشود، اما هنوز یافتههای علمی نظری درباره تاثیر مصرف مکمل پروبیوتیک بر تقویت سیستم ایمنی ندارد.
او با تاکید بر لزوم مصرف مناسب میوه و سبزی و لبنیات کم چرب در طول روز، گفت: در این ایام از مصرف لبنیات سنتی پرهیز کنید، زیرا این نوع لبنیات آلودگیهایی به همراه دارند که مصرف آنان ضعف سیستم ایمنی را ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه مواد غذای خام به دلیل تماس با آلودگیهای تنفسی و دستی امکان انتقال ویروس کرونا را دارند، تصریح کرد: کرونا بر اثر حرارت بالای ۷۰ درجه سانتی گراد از بین میرود، اما اگر ماده غذایی در تماس با فرد آلوده باشد، میتواند موجب انتقال ویروس شود ، بنابراین مواد غذایی قابل حرارت دادن را حتما قبل از مصرف گرم کنید؛ البته فریز کردن مواد غذایی نیز موجب از بین رفن کرونا نمیشود، زیرا این ویروس در سرما ماندگاری دارد.